Terwijl bijna overal in Nederland seksbedrijven worden gesloten, wil de gemeente Utrecht een nieuw seksbedrijf realiseren, middenin de meest kwetsbare wijk van de stad. Enkele bewoners zijn een petitie gestart waarin zij de gemeente vragen dit niet te doen – zeker niet in een wijk als Overvecht.
Is een nieuwe prostitutiezone in de stad onvermijdelijk, omdat alleen dan sekswerkers schoon en veilig kunnen werken? En moet een nieuwe prostitutiezone grootschalig zijn, zoals nu beoogd met 162 ramen, omdat je alleen dan de overlast kunt beperken en beheersen?

Daarover kan jij meepraten en ‘stemmen’ tijdens het Podiumgesprek op woensdag 29 mei 2019.
Je bent vanaf 19:00 uur van harte welkom in het ZIMIHC theater Stefanus (Braziliëdreef 2, Utrecht).

Zie onder voor meer informatie, of meld je direct aan door HIER TE KLIKKEN

 

In 2013 sloten de ramen van de sekswerkers aan Het Zandpad in Overvecht. De gemeente is daarna op zoek gegaan naar een nieuwe en veilige locatie voor een prostitutiezone in Utrecht. Alle alternatieve locaties zijn afgevallen en opnieuw kwam de gemeente uit bij een locatie direct nabij Het Zandpad, direct tegenover de nieuwe woonbuurt in het Antoniuskwartier en vlakbij de Aboe Daoedschool. Bewoners, school en de wijkraad begrijpen niet waarom een nieuw te starten seksbedrijf middenin een woonwijk moet liggen. Enkele bewoners zijn een petitie gestart waarin zij de gemeente vragen dit niet te doen – zeker niet in een wijk als Overvecht – en om opnieuw op zoek te gaan naar een andere locatie.

Moedig doorzetten of toch stoppen! 
Terwijl bijna overal in Nederland seksbedrijven worden gesloten – in 15 jaar tijd is het aantal vergunningen meer dan gehalveerd – wil de gemeente Utrecht een nieuw seksbedrijf realiseren, middenin de meest kwetsbare wijk van de stad. Dan zijn er of hele goede redenen voor of er is sprake van een vergissing!

Daarover gaat het Podiumgesprek op woensdag 29 mei 2019. Over vragen als:

  • Kan je anno 2019 nog wel een nieuwe prostitutiezone starten in een woonwijk?
  • Met hoeveel sekswerkers is een prostitutiezone nog beheersbaar en veilig en tegelijkertijd ook acceptabel voor de (woon)omgeving?
  • Moet de gemeente Utrecht nog wel zorgen voor nieuwe veilige plekken voor sekswerkers of is dat niet meer nodig als we weten dat landelijk het aantal vergunningen voor offline seksbedrijven in 15 jaar tijd is gehalveerd?

Tijdens het Podiumgesprek komt iedereen die dat wil aan het woord en hebben is er respect voor elkaars mening en cultuur. Je bent van harte welkom op woensdagavond 29 mei vanaf 19:00 uur in het ZIMIHC theater Stefanus (Braziliëdreef 2, Utrecht). Stadsbus 1 stopt er elke 10 minuten vlak voor de deur, halte Amazonedreef.

Ze beginnen om 19:45 en sluiten af om 21:30 uur. Voorafgaand aan het gesprek kun je ter plekke ook mee-eten bij Resto VanHarte. Dan wel graag daar apart voor aanmelden, via https://reserveren.restovanharte.nl/
Voor degenen die niet kunnen komen: Bij UStad is maandagavond 3 april een samenvatting van het Podiumgesprek terug te zien.