Het Huurders Netwerk Mitros (HNM) organiseert een leefbaarheidscongres op woensdagavond 22 mei 2019 in het Krachtstation Kanaleneiland aan de Amerikalaan 199, 3526 VD te Utrecht

HNM heeft afgelopen maand middels de nieuwsbrief een enquête inzake de leefbaarheid in de wijken, verspreid onder de achterban. Hieruit is gebleken dat er veel interesse is in het themaonderwerp. Vele huurders hebben aangegeven graag mee te willen denken over het thema en/of meer informatie erover te willen ontvangen. Hierom organiseert HNM een leefbaarheidscongres.

In corporatiewoningen wonen steeds meer mensen met een laag inkomen. En ook steeds meer kwetsbare mensen, met bijvoorbeeld psychische problemen. Dit kan tot overlast en leefbaarheidsproblemen leiden. Ook de sociale samenhang en sfeer in de wijken lijken verstoord te zijn.

Corporaties, gemeente en zorgorganisaties zijn druk bezig om deze ontwikkeling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door aan de onderlinge samenwerking te werken en de sociale samenhang te bevorderen. En door in te zetten op een betere verdeling van sociale huur over de stad.

Hebben buurten met veel sociale huurwoningen nog voldoende veerkracht? Kan de sfeer en samenhang in de buurten verbeterd worden? Welke mogelijkheden zijn er daarvoor? Hierover gaat HNM graag met u in gesprek. Samen met u en andere interessante sprekers gaan we nadenken over hoe we het woongenot voor de huurder kunnen bevorderen. Het beloofd een interessante avond te gaan worden, dus noteer de activiteit alvast in de agenda.

De zaal is open vanaf 19:30 uur en het congres zal om 20:00 uur starten.
Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje. De bijeenkomst zal rond 22:00 uur eindigen.

De vergaderlocatie is gemakkelijk te bereiken en is ook rolstoeltoegankelijk . Er zijn voldoende gratis parkeerplekken. Ook met het openbaar vervoer zijn er meerdere mogelijkheden. Kijk op www.9292ov.nl voor een reisoverzicht.

Bent u er ook bij?

Meldt u dan snel aan door te mailen naar info@huurdersnetwerkmitros.nl o.v.v. naam en het aantal personen die u meeneemt of door hier te klikken voor het aanmeldformulier via onze website https://huurdersnetwerkmitros.nl/aanmelden/