Op donderdag 21 februari 2019 organiseerde HNM haar jaarvergadering in De Stadstuin in de Utrechtse wijk Transwijk. Naast de huurders en bewonerscommissies, waren ook Henk Peter Kip (directievoorzitter Mitros) en Hans Kregting (bestuurder Woonbond) aanwezig. De wethouders Wonen van Utrecht en Nieuwegein waren helaas verhinderd. Er vond desondanks veel interactie plaats tussen de huurders, bewonerscommissies, HNM’ers. Huurders kregen ook de gelegenheid om vragen te stellen aan de directie van Mitros, die op hun beurt met een heldere uitleg reageerden. Thema’s waarover gesproken werd zijn o.a. huurverhoging, nieuwbouw, renovatie en de overlegwet.

 

HNM presenteerde tijdens deze avond haar jaarverslag en het financiële verslag. Daarna blikten zij samen met de aanwezigen vooruit op de activiteiten die in 2018 zullen plaatsvinden.

 

Het jaar 2018 was voor HNM een rustig jaar. Natuurlijk waren er de nieuwe prestatieafspraken, HNM bracht wederom met Mitros een gezamenlijk bod uit, maar
vanwege (of juist door) de verkiezingen verliepen de gesprekken niet in de snelheid die we gewend waren. Tevens diende er rekening te worden gehouden met een nieuwe Woonvisie
en het Stadsakkoord dat de gemeente Utrecht wilde gaan maken. Dit resulteerde uiteindelijk in een positief financieel resultaat.

 

Dit jaar lijkt het een drukker jaar te gaan worden. Zo gaf het bestuur van HNM te kennen dat er veel aandacht besteed zal worden aan o.a. de thema’s betaalbaarheid, duurzaamheid, huurverhoging, meer nieuwbouw en het contact met de achterban.

 

Na een korte pauze werd de aandacht weerlegt naar qLinker. QLinker is een nieuwe woningcorporatie voor sociale woningen in Utrecht. Bij qlinker regel je alle huurzaken via de app. Waar en wanneer jij dat wilt. In de app bekijk je de woningen en kun je direct reageren. De qlinker-app is beschikbaar vanaf april 2019

 

De jaarvergadering werd afgesloten met een debat tussen de directievoorzitter van Mitros en de bestuurder van de Woonbond. Uiteraard kregen de aanwezigen ook de gelegenheid om vragen te stellen.

 

Na afloop vond de borrel plaats. Het was een geslaagde jaarvergadering met De Stadstuin als mooie locatie met veel parkeergelegenheid en een lift waardoor de jaarvergadering toegankelijk was voor iedereen.

 

Kortom:

In 2019 gaan wij er weer vol tegenaan. Voor o.a. (en beslist niet alleen) een beperkte huurverhoging, voor een goed en betaalbaar duurzaamheidsbeleid en voor een optimaal contact met onze huurders.

 

Klik hier voor een foto-impressie van de jaarvergadering op onze facebookpagina