Deze week krijgen alle huurders een brief over de huurverhoging. Die pakt voor elke huurder anders uit. Want de huurverhoging hangt samen met de huurprijs en het inkomen.

De meeste huurders van Mitros in een zelfstandige sociale huurwoning, krijgen per 1 juli een huurverhoging van 2,6%. Dat is gelijk aan het percentage waarop geld minder waard wordt (inflatie). Huurders met een laag inkomen die een huur betalen tussen € 663 en € 737, krijgen een huurverhoging van 1,7%.

Iedere corporatie kan één keer per jaar de huur verhogen. Dit is aan strenge regels gebonden.

We verhogen de huren om de inflatie (2,6%) te kunnen opvangen
Geld wordt minder waard. “Als we dat niet goedmaken kunnen we onze woningen minder goed onderhouden, minder woningen verbeteren en minder nieuwe woningen bouwen. Dat is niet verantwoord”, aldus Mitros.

Waarom verhoogt Mitros elk jaar de huur? (filmpje)

Lees meer over:

Bent u een huurder en heeft u een vraag over de huurverhoging? Wacht dan nog even op de brief. In de brief staat misschien al het antwoord op uw vraag.

Huurders Netwerk Mitros heeft Mitros ook geadviseerd inzake de huurverhoging. Het advies volgde op een drukke avond op 3 maart, waar enkele tientallen huurders samenkwamen om de huurverhoging te bespreken. Klik hieronder om de adviesaanvraag en het advies te bekijken: