Wat een finale van De Isolatie Uitdaging gisteren en dat op de warmste dag van het jaar!
EWS, Qavity en Isoleren met Nanotechnologie zijn de drie winnende oplossingen van De Isolatie Uitdaging. Dat maakte juryvoorzitter Diederik Samsom 25 juni 2019 tijdens de finale bekend. De winnende ideeën vormen een goede mix van oplossingen voor betere binnenmuur-, buitenmuur- en spouwmuurisolatie. De drie winnaars ontvangen ieder €20.000 aan innovatiegeld. Daarmee kunnen zij hun oplossing testen en verder ontwikkelen in proefwoningen van de corporaties.

 

De drie winnende oplossingen zijn:

EWS van VolkerWessels NieuwWonen
EWS systeem woonlasten neutraal renoveren. In 1 dag, industrieel te vervaardigen en no-regret. Onze oplossing houdt de woonlasten gelijk en verhoogt het comfort met een lambda-waarde van 0,017 Wm2K. De oplossing heeft een hoge luchtdichtheid en isoleert met minimale opbouwdikte. De oplossing staat toe dat de bestaande kozijnen behouden worden en biedt meerdere afwerk mogelijkheden. Er is geen bouwvergunning noodzakelijk.

Qavity van Qbuild en Cauberg Huygen
Qavity is hét nieuwe concept voor het na-isoleren van de spouw. Door gebruik te maken van vacuümtechniek in de spouw kunnen we woningen snel en betaalbaar voorzien van hoogwaardige na-isolatie. Deze oplossing van Qbuild en Cauberg Huygen laat de binnenruimte ongemoeid en met minimaal ongemak voor bewoners.

Isoleren met Nanotechnologie van Vesta Chemicals, Barozzi Group en Svenska Aerogel
Isoleren met Nanotechnologie: Het verbeteren van de isolatie van uw huis door middel van pleisters en coatings met nanotechnologie. Dit op een veilige en milieuvriendelijke manier met behoud van de originele constructie. Nanotech inside® zorgt ervoor dat uw huis aangenaam warm is in de winter en koel in de zomer.

Isoleren zonder gedoe van ISO simpel – elk® & Caspar de Haan ontving voorafgaand aan de finale de meeste stemmen en won daarmee de publieksprijs. Zij kregen, evenals Patchwork van CO2LLECTIEF (Hagemans, SW, Talen, Wits), ook € 5.000 om hun oplossing verder te ontwikkelen.

Bekijk hier een korte impressie van het finale event.

De drie winnende oplossingen, EWS, Qavity en Isoleren met Nanotechnologie, zijn een goede mix van innovaties voor betere binnenmuur-, buitenmuur- en spouwmuurisolatie.

Zij ontvangen ieder €20.000 aan innovatiegeld. Daarmee kunnen zij hun oplossing testen en verder ontwikkelen in proefwoningen van de corporaties.

Met veel plezier kijken we terug op deze mooie middag.

Wilt u de ontwikkelingen blijven volgen? Kijk dan regelmatig op www.Isolatieuitdaging.nl of volg ons op social media.

Geïnspireerd door De Isolatie Uitdaging, starten acht Brabantse woningcorporaties in september De Warmtewissel: een zoektocht naar een duurzaam alternatief voor de aardgasgestookte cv-ketels.

Een nieuw voorbeeld van hoe samenwerking en innovatie steeds meer de standaard worden in de Nederlandse corporatiesector. Bezoek de website: www.warmtewissel.nl