---

Nieuwsbrief HNM

Hij is er weer; onze vierde nieuwsbrief van het jaar 2019. Hij verschijnt vier keer in het jaar.

Hopelijk zal de nieuwsbrief aanleiding voor u zijn om te reageren. Om ons te laten weten wat er bij u in de
buurt speelt zodat wij van HNM weten wat er aan de hand
is en wij contact met u kunnen opnemen.

Mocht u leuke ideeën hebben voor de nieuwsbrief, dan vernemen wij dat graag via onze contactgegevens in de ondertekening.

Wij wensen u veel leesplezier met deze nieuwsbrief en oh
ja… kijk af en toe ook op onze website voor alle huurdersgerelateerde nieuwsberichten.

Klik hieronder als u geen abonnee meer wilt zijn op de nieuwsbrief:

Opzeggen - Je abonnement bewerken 

Lees verder...

---
---

 

 

Website HNM 

Op de website van HNM vindt u naast allerlei informatie over het HuurdersNetwerk Mitros ook alle relevante nieuwsberichten die betrekking hebben op Mitros en de huurders. Daarnaast vindt u op onze website ook verschillende documenten die voor u als huurder van Mitros belangrijk zijn, waaronder de adviesaanvragen van Mitros en onze adviezen aan Mitros. Deze documenten zijn te bekijken via de pagina "Downloads".

Neem gauw een kijkje op onze website!

Lees verder...

---

Spelregels huisvestingsverordening zijn veranderd per 1 juli

 

In de huisvestingsverordening staan de spelregels voor de verdeling van sociale huurwoning. Wat betekent het voor uw inschrijving nu deze spelregels zijn gewijzigd?

Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor u op een rij.

Lees verder...

---

IN MEMORIAM ELLA VOGELAAR

Dinsdag 08 oktober ontvingen we het zeer verdrietige bericht van het overlijden van de voormalige voorzitter van de Raad van Commissarissen van Mitros: Ella Vogelaar

Nog maar kort geleden nam HNM afscheid van Ella als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Ieder jaar ging de Raad van Commissarissen met bestuur en portefeuillehouders van het Huurders Netwerk Mitros op werkbezoek in bepaalde delen van Utrecht of Nieuwegein, waar Mitros met groot onderhoud bezig was of aan het renoveren was. Ella genoot hierbij van de rechtstreekse contacten met huurders en was altijd op zoek naar verhalen van huurders. Huurderstevredenheid stond bij haar hoog in het vaandel. Zij gebruikte haar waarnemingen, kennis en kunde om Mitros en HNM nog meer te motiveren.

Lees verder...

---

Huurdersbijeenkomst 'Klaar voor de toekomst?'

Er is van alles aan de hand: het klimaat verandert, de economie 'boemt', de sociale woningbouw staat onder druk. Als huurder van een woning bij Mitros hebben we er allemaal mee te maken. Maar wat kunnen we zelf doen, en hoe sterk staan we tegenover die grootste verhuurder van Utrecht? Zijn we slechts anonieme huurders van één van die 26.000 panden, of kunnen we samen meer betekenen? 

Dit voorjaar hebben wij, huurders verenigd in het Huurdersnetwerk Mitros (HNM), een enquete gehouden onder de huurders. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het verwerken van alle resultaten. We weten nu nog beter hoe we u kunnen bijstaan tegenover Mitros. Maar we weten nog lang niet alles. Nu wordt het tijd samen te bepalen hoe we verder gaan: wat kunnen wij voor u betekenen en hoe kunt u dat nog beter maken?

Om dat te ontdekken nodigen wij u uit om op 19 november langs te komen op de bewonersavond van het Huurdersnetwerk, samen met andere betrokken huurders uit Utrecht en Nieuwegein.

Op deze avond gaan we ook in op alles wat er nu speelt rondom onze eigen huizen, en die in de rest van de stad. Maar er is meer. Wat te denken van de uitdagingen die het klimaat ons als huurder stelt? Hoe zit het eigenlijk met dat huisvestingsbeleid? Nu is het juist belangrijk om je als huurder te organiseren. Het Huurdersnetwerk is er om u daarbij te helpen.

U bent dus van harte uitgenodigd! Wij zorgen voor de drankjes.

De vergaderlocatie is gemakkelijk te bereiken en is ook rolstoeltoegankelijk . Er zijn voldoende gratis parkeerplekken. Ook met het openbaar vervoer zijn er meerdere mogelijkheden. Kijk op www.9292ov.nl voor een reisoverzicht.

Huurdersbijeenkomst: 'Klaar voor de toekomst?'
Datum: 19 november 2019
Tijd: 19.30 uur t/m 21.30 uur (Zaal open: 19.00 uur)
Locatie: Krachtstation Kanaleneiland (Amerikalaan 199, 3526 VD te Utrecht)

 Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje. De bijeenkomst zal rond 22:00 uur eindigen.

We zien u graag op 19 november! Aanmelden kan tot uiterlijk 10 november a.s. via onderstaande link:

http://www.huurdersnetwerkmitros.nl/aanmelden

Lees verder...

---

Mitros koopt groot complex in de binnenstad van Utrecht

Mitros heeft de voormalige Victaslocatie aan de ABC straat gekocht. Het complex biedt ruimte aan ongeveer 90 nieuwe, duurzame appartementen.

Henk Peter Kip, directeur van Mitros: “ Wij zijn zeer verheugd met de aankoop van dit complex. Het is onze ambitie om nieuwe sociale huurwoningen toe te voegen in wijken met weinig sociale huur. Op deze droomlocatie kunnen we deze ambitie in de binnenstad verwezenlijken.

 

 Lees verder...

---

Goede ideeën voor het betere buur(t) budget

Huurders kunnen bij Mitros goede ideeën aandragen voor het verbeteren van de leefbaarheid in hun woonomgeving. Ze kunnen een aanvraag doen uit het Betere Buur(t) Budget.

 

Mitros wilt hiermee huurders nog meer stimuleren om zelf met eigen ideeën te komen.

Lees verder...

---

Volgt u ons al op social media?

Volg ons nu ook Facebook (HNMitrosen Twitter (@HNMitros) en blijf zo op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen HNM.

Marnixlaan 170, 3552HH Utrecht,030 – 242 16 188, info@huurdersnetwerkmitros.nl, www.huurdersnetwerkmitros.nl