---

Nieuwsbrief HNM

Hij is er weer; onze vierde nieuwsbrief van het jaar 2017. Hij verschijnt vier keer in het jaar (januari, april, juli en oktober). 

Hopelijk zal de nieuwsbrief aanleiding voor u zijn
om te reageren. Om ons te laten weten wat er bij u in de
buurt speelt zodat wij van HNM weten wat er aan de hand
is en wij contact met u kunnen opnemen.

Wij wensen u veel leesplezier met deze nieuwsbrief en oh
ja… kijk af en toe ook op onze website voor alle huurdersgerelateerde nieuwsberichten.

Lees verder...

---
---

 

 

Website HNM 

Op de website van HNM vindt u naast allerlei informatie over het HuurdersNetwerk Mitros ook alle relevante nieuwsberichten die betrekking hebben op Mitros en de huurders. Daarnaast vindt u op onze website ook verschillende documenten die voor u als huurder van Mitros belangrijk zijn, waaronder de adviesaanvragen van Mitros en onze adviezen aan Mitros. Deze documenten zijn te bekijken via de pagina "Downloads".

Neem gauw een kijkje op onze website!

Lees verder...

---
---

Geslaagde HNM bijeenkomst “bod prestatieafspraken”

Op maandag 04 september 2017 organiseerde Huurders Netwerk Mitros (HNM) een bijeenkomst inzake “bod prestatieafspraken” in het kantoorpand van HNM.

Sinds de invoering van de nieuwe Woningwet praat HNM mee over de grote investeringen van Mitros: nieuwbouw, duurzaamheid, betaalbaarheid etc. Dat doet HNM in het kader van de zogenaamde prestatieafspraken. Samen met de gemeente en Mitros worden er afspraken gemaakt voor het komende jaar. HNM praat mee als gelijkwaardige partner.

Lees verder...

---

Sneak preview Place2BU Mitros

Op maandag 18 september verzamelden de stakeholders/relaties, waaronder ook HNM zich aan het Verthorenpad in Overtuin op Leidsche Rijn. Hier is Mitros gestart met het project “PlacetoBU”,  een nieuwe woonwijk voor starters, studenten, mensen met handicap  en ouderen met een laag inkomen.

Het is de bedoeling, dat de bewoners elkaar helpen waar nodig, hun was doen in een gemeenschappelijke ruimte waar wasgelegenheid geboden wordt met 6 wasmachines en drogers; het is niet de bedoeling in de eigen woning een was te draaien, hiervoor is zijn geen machine-aansluitingen gecreëerd. Deze gemeenschappelijke ruimte bevindt in een groot gelijkvloers gebouw, midden op het plein en is toegankelijk voor alle bewoners voor ontmoeting en activiteiten.

 Lees verder...

---

App HuisjeHuisje maakt het makkelijker om een huurhuis te vinden

Woningcorporatie Mitros heeft, samen met 26 andere corporaties, de app HuisjeHuisje ontwikkeld. Het lijkt een beetje op daten, maar dan nét even anders!

De nieuwe gratis app HuisjeHuisje maakt het makkelijker om je woning in te ruilen voor een beter passend huis. Dat kan in Utrecht zijn of in een andere stad. 

Lees verder...

---

Nieuw plaatsvervangend lid Klachtencommissie

 

De Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht (KWRU) had een vacature voor de functie van plaatsvervangend lid. De selectiecommissie, waar ook een HNM (HuurdersNetwerkMitros) onderdeel van uitmaakt, heeft een zeer geschikte kandidaat gevonden.

Kandidaten
Voor de vacature waren in eerste instantie drie kandidaten. Eén hiervan gaf echter na een korte afweging aan toch geen belangstelling te hebben, voornamelijk vanwege mogelijke belangenverstrengeling in de nabije toekomst. Eén van de 2 overgebleven kandidaten was voorgesteld door een van de corporaties. De andere kwam uit het netwerk van de huidige leden van de klachtencommissie.

 Lees verder...

---

MELD JE SNEL AAN!

Huurders030 organiseert op 01 november a.s. een herfstbijeenkomst in Stadion Galgenwaard.

Het belooft een inspirerende en interactieve avond te worden over wonen in Utrecht. Het programma voor de avond tref je in de bijlage.

De avond wordt gehouden in de Van Hanegemzaal in stadion Galgenwaard. Deze is te bereiken via de hoofdingang van het stadion.

Tijdens de avond komen de volgende thema’s aan bod: De wooncarrière en de Binnenstad versus buitenwijk.

Klik hier om je aan te melden

Lees verder...

---

Goede ideeën voor het betere buur(t) budget

Huurders kunnen bij Mitros goede ideeën aandragen voor het verbeteren van de leefbaarheid in hun woonomgeving. Ze kunnen een aanvraag doen uit het Betere Buur(t) Budget.

 

Mitros wilt hiermee huurders nog meer stimuleren om zelf met eigen ideeën te komen.

Lees verder...

---
---

Volgt u ons al op social media?

Volg ons nu ook Facebook (HNMitrosen Twitter (@HNMitros) en blijf zo op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen HNM.

Marnixlaan 170, 3552HH Utrecht,030 – 242 16 188, info@huurdersnetwerkmitros.nl, www.huurdersnetwerkmitros.nl