---

Nieuwsbrief HNM

Hij is er weer; onze derde nieuwsbrief van het jaar 2017. Hij verschijnt vier keer in het jaar (januari, april, juli en oktober). 

Hopelijk zal de nieuwsbrief aanleiding voor u zijn
om te reageren. Om ons te laten weten wat er bij u in de
buurt speelt zodat wij van HNM weten wat er aan de hand
is en wij contact met u kunnen opnemen.

Wij wensen u veel leesplezier met deze nieuwsbrief en oh
ja… kijk af en toe ook op onze website voor alle huurdersgerelateerde nieuwsberichten.

Lees verder...

---
---

 

 

Website HNM 

Op de website van HNM vindt u naast allerlei informatie over het HuurdersNetwerk Mitros ook alle relevante nieuwsberichten die betrekking hebben op Mitros en de huurders. Daarnaast vindt u op onze website ook verschillende documenten die voor u als huurder van Mitros belangrijk zijn, waaronder de adviesaanvragen van Mitros en onze adviezen aan Mitros. Deze documenten zijn te bekijken via de pagina "Downloads".

Neem gauw een kijkje op onze website!

Lees verder...

---

Twee keer zoveel sociale huurwoningen in 2018

Woningcorporaties bouwen vanaf volgend jaar twee keer zoveel sociale huurwoningen als in 2015. Het aantal stijgt naar 34.000 per jaar.


Dat heeft koepelorganisatie Aedes bekendgemaakt. Gemeenten stellen hiervoor meer grond beschikbaar.

Meer bouwen is een van de punten van de Woonagenda die de corporaties hebben opgesteld. De opdracht is ervoor te zorgen dat mensen met lagere inkomens een passende en betaalbare woning krijgen.

Lees verder...

---

Verkiezing Bewonerscommissie van het jaar 2017

De verkiezing BC van het jaar is een jaarlijks terugkerend initiatief van De Nieuwe Wind.

Afgelopen jaar hebben zij veel bewonerscommissies mogen begeleiden in hun groei tot sterke participatiepartner van de huurdersorganisatie. Elke keer voelen ze zich verrast door de kracht waarmee BC’s een rol vervullen in de eigen woonomgeving.

 

 

De enthousiasme hierover groeide, tot de dag kwam dat ze het idee opvatten om de verkiezing BC VAN HET JAAR 2017 uit te schrijven.

Lees verder...

---

Nieuwegein met bewoners Rijtuigenbuurt in de lift

Toen Jeanette Overbeek in 1976 kwam wonen in de Rijtuigenbuurt in Nieuwegein, was dat nog echt een pareltje. Ze kwam er wonen als jonge verpleegkundige, die een baan had gevonden in het Antoniusziekenhuis.

 

 

Het typische bloemkoolwijkje in Batau-Zuid was zo’n beetje gebouwd om het personeel aan huisvesting te helpen. ,,We hadden het prachtig voor elkaar. We hadden zelfs verwarmde trappen, kun je nagaan.’’

Lees verder...

---

Huurders030 gaat belangen Utrechtse huurders behartigen

Zondag 21 mei is Huurders030 van start gegaan, een stedelijk overleg dat de belangen van de huurders in Utrecht behartigt. Doel is een stad met voldoende betaalbare, goede huurwoningen, ook in het centrum. 

Ook wil Huurders030 de stedelijke samenwerking van huurders  en hun organisaties stimuleren. Zo’n vijftig belangstellenden kwamen op de startbijeenkomst af in Parnassos aan de Kruisstraat. Huurders030 is de opvolger van De Bundeling die vorig jaar werd opgeheven. Nagenoeg alle huurdersorganisaties van de Utrechtse woningcorporaties zijn vertegenwoordigd in Huurders030, op die van Portaal na.

 Lees verder...

---

HNM de wijk in (Nieuwegein)

Op 8 juni 2017 was het dan zo ver, de eerste bijeenkomst van HNM de wijk in.

Voor deze primeur is gekozen voor de gemeente Nieuwegein. Het thema van deze avond was leefbaarheid en veiligheid.

Als “voorbeeld” diende de wijk Rijtuigenbuurt te Nieuwegein. Reden daarvoor de momenteel uitgevoerde renovatie door Mitros. Daarnaast loopt het project het Rijtuighuis en vinden er verschillende samenwerkingsverbanden plaats tussen Mitros, Gemeente Nieuwegein, politie, bewoners etc. met betrekking tot het thema van onze avond.

Lees verder...

---

Informatiebijeenkomst Veilig Thuis (HNM en Rode Kruis)

“Een ongeluk zit in een klein hoekje”, dat gezegde hebben we allemaal geleerd. Maar wat als het werkelijk gebeurt; een ongelukje? Wat doe je dan? 

Een vlam in de pan, het gas vergeten uit te zetten, vallen in huis, een stroomstoring geen (huis)sleutel, … Het kan ons allemaal overkomen.

Het Rode Kruis wil graag zoveel mogelijk mensen bewust maken van risico’s in en om het huis. Daarmee kunnen we leed beperken of soms zelfs voorkomen.

Huurdersnetwerk Mitros en Mitros zien het belang voor de huurders en bieden samen met het Rode Kruis de informatiebijeenkomst Veilig Thuis aan.

 Lees verder...

---

Young HNM

Binnen het HuurdersNetwerk Mitros (HNM) is Young HNM opgericht. Young HNM is opgericht vanuit het gedachtegoed nieuwe, jonge vrijwilligers de mogelijkheid te bieden de belangen van de Mitros huurders te behartigen.

 

 

Young HNM is de verbindende factor naar woningcorporatie Mitros enerzijds en de Mitros huurders in Utrecht en Nieuwegein anderzijds.

Heb je vragen over Young HNM? Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en wil je direct deelnemen? Stuur dan een mail naar info@huurdersnetwerkmitros.nl.

Lees verder...

---

Goede ideeën voor het betere buur(t) budget

Huurders kunnen bij Mitros goede ideeën aandragen voor het verbeteren van de leefbaarheid in hun woonomgeving. Ze kunnen een aanvraag doen uit het Betere Buur(t) Budget.

 

Mitros wilt hiermee huurders nog meer stimuleren om zelf met eigen ideeën te komen.

Lees verder...

---

Zomervakantie

Van woensdag 19 juli 2017 t/m vrijdag 18 augustus 2017 is het kantoor van HNM helaas gesloten.

Maar wij kunnen de huurders natuurlijk niet zomaar laten zitten. Voor dringende zaken kunt u de vrijwilligers van HNM ook rechtstreeks contacteren. De emailadressen van de vrijwilligers staan vermeld op onze website: http://huurdersnetwerkmitros.nl/contact-opnemen/

Wij hopen u hiermee voldoende van dienst te zijn geweest en wensen u een fijne vakantie toe.

---
---

Volgt u ons al op social media?

Volg ons nu ook Facebook (HNMitrosen Twitter (@HNMitros) en blijf zo op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen HNM.

Marnixlaan 170, 3552HH Utrecht,030 – 242 16 188, info@huurdersnetwerkmitros.nl, www.huurdersnetwerkmitros.nl